22.11.21

Με τα λόγια (γίνεται): Μέλισσα! Περιμένω να φανείς!












Η Σίσσυ Δουτσίου διαβάζει το ποίημα της ΝΟΣΤΟΣ 

Αφιέρωμα στην γυναικεία ποίηση με ποιητικές επιστολές από εκείνη προς εκείνη

Δώδεκα Ελληνίδες συγγραφείς της νεότερης γενιάς γράφουν ένα ποίημα-επιστολή απευθυνόμενες σε έναν γυναικείο χαρακτήρα-δημιούργημα μιας ποιήτριας προηγούμενης γενιάς.

Αυτή την πρώτη χρονιά της δεύτερης δεκαετίας του “Με τα λόγια (γίνεται)”, o  ιδρυτής και επιμελητής του Παναγιώτης Ιωαννίδης προσκαλεί “εν λευκώ” βασικούς συντελεστές των μέχρι τώρα εκδηλώσεων –ποιητ(ρι)ες και μεταφραστ(ρι)ες- να επιμεληθούν πέντε από τις έξι φετινές εκδηλώσεις. Την εκδήλωση του Νοεμβρίου επιμελείται η ποιήτρια Παυλίνα Μάρβιν.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι:

Μαρία Αγγελοπούλου, Στέλλα Βοσκαρίδου, Άνια Βουλούδη, Σίσσυ Δουτσίου, Ράνια Καραχάλιου, Μαίρη Κλιγκάτση, Ελένη Κοσμά, Χριστιάνα Μυγδάλη, Σταυρούλα Παπαδάκη, Έλενα Πολυγένη, Γεωργία Πονηράκου, και  Γιώτα Τεμπρίδου

Η εκδήλωση προβάλλεται από την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2021 στις 19:30, στο YouΤube και στο Facebook της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης καθώς και στο YouTube του «Με τα λόγια (γίνεται)».

O τίτλος της εκδήλωσης αναφέρεται στο βιβλίο Emily Dickinson, 44 ποιήματα και 3 γράμματα, μετάφραση Ερρίκος Σοφράς, Το Ροδακιό, 2005.





No comments: